Miért fontos a klíma rendszeres tisztítása, karbantartása?

A meleg és nedves környezet tökéletes melegágyat készít a baktériumoknak és a gombáknak, amik az emberi szervezetbe jutva légúti megbetegedéseket okoznak, mint például a tüdőgyulladás vagy az allergia, az asztma. A gyártók próbálkoznak innovációs megoldásokkal, de por és egyéb szennyeződések eltávolítására az egyetlen megoldás az évenként elvégzett karbantartás.

Ha nem figyelünk oda, akkor nemcsak a saját egészségünkkel játszunk, hanem a klíma garanciáját is elveszítjük!

Miért nem elég, ha otthon mi tisztítjuk a klímát?

A klíma tisztítása házilag álltalában azt jelenti, hogy kicsit leporoljuk a szűrőket, esetleg valami spray-t fújuk bele, azonban ennél sokkal többre van szükség.
A klímaberendezés karbantartása nem csak a beltéri egység szűrő tisztításából áll! A kültéri egység a szabadban tartózkodik, ugyanolyan fontos annak a tisztítása is.
A levegőben szálló por, a pollen és az autók kipufogójából származó anyagok mind a kültéri egységet támadják, amik előbb vagy utóbb tönkreteszik a berendezést. A kültéri hőcserélőt csak speciális vegyszerrel és nagynyomású mosóval lehet megtisztítani.

Tény és való, hogy az egyszerű takarítási folyamatokat bárki el tudja végezni. Elég beírni az internetre, és legalább 100 videó közül választhatunk, ahol lépésről lépésre elmagyarázzák a laikusok. Igen ám, a laikusok!

A karbantartás szó többet jelent a tisztításnál. Ilyenkor a gáztöltetet, elektromos csatlakozásokat is ellenőrizni kell, és az esetleges javításokat is el kell végezni.
Nem véletlen, hogy a készülék gyártók csak úgy vállalják a garanciát, ha a karbantartást szakember végzi, ami minden egyes tisztítás során dokumentálva van és számlával igazolható.

Mikor kell elvégezni a klíma karbantartást?

Legtöbb háztartásban évente egyszer elegendő elvégezni a karbantartást. Érdemes a klímaszezon előtt vagy után elintézni, mert ha beindul a szezon, akkor nehéz jó szakembert találni. Tehát ha nem szeretnénk a klímaszerelőre sokat várni, akkor tervezzük be jó előre a klíma tisztítását és karbantartását.

Klíma telepítés, javítás megrendelése

+36-20/2030-480

Éves karbantartás megrendelése

+36-20/2030-481